header-image
John Arnold & Son: Engelsk kronometer lommeur af delvis forgyldt sterlingsølv, hvid emaljeskive med romertal og små sekunder, guld spadevisere, nummereret 438, forgyldt værk med Z-balance. Inderste bagkasse med utydeligt mestermærke, London årsbogstav 1792-93. Solgt for et hammerslag på 62.000 kr.

Vi søger samlerværdige lommeure til temaauktion

Lommeure emmer af historisk elegance, og vi søger netop nu tikkende vidundere, ikoniske brands og suveræn urkunst fra bl.a. Urban Jürgensen, Patek Philippe, Breguet, A. Lange & Söhne, Vacheron Constantin og Audemars Piguet. Alle er de ren perfektion – hele vejen igennem.

Bruun Rasmussen har en stor, international køberskare og afholder både onlineauktioner, liveauktioner og temaauktioner hvor særligt eksklusive genstande kommer under hammeren. Ikoniske armbåndsure fra Rolex og Omega går ofte for store hammerslag og er særdeles eftertragtede blandt købere. Lommeure har imidlertid en fascinerende historie og repræsenterer et kvantespring i menneskets teknologiske udvikling. De er usædvanligt forarbejdede kunstværker i topkvalitet og smukke at se på. Her kan du blive klogere på historien bag en række af de specielle og eksklusive urbrands som vi søger til vores kommende Onlineauktion.

”Det er den gode historie og det gode håndværk, der sælger. Sjældenheder, proveniens, detaljerigdom og mekanik fra internationale luksusbrands med smukke urkasser og et minutiøst forarbejdet urværk vidner om den højeste kulturelle udvikling. Der findes nok ikke finere og mere specialiseret håndværk i verden, og denne stræben efter perfektion på tværs af historien gør lommeure særdeles eftertragtede.”

Frederik Plum

Specialist, armbåndsure & lommeure hos Bruun Rasmussen

Urban Jürgensen blev født i København i 1776 som ældste søn af hofurmager Jürgen Jürgensen. Han videreuddannede sig i Schweiz, Paris og London og udgav værket “Regler for Tidens Nøiagtige Afmaaling ved Uhre“ (1804). Urban Jürgensens imponerende, tekniske begavelse og hans principielle indstilling til kun at anvende de allerbedste materialer er de to grundsten, som den dag i dag gør urene til efterspurgte samlerobjekter.

Patek Philippe er nogle af verdens mest eftertragtede ure, det familiedrevne firma har rødder der strækker sig tilbage til 1839. Det kendte urmærke blev grundlagt af Antoine Nobert de Patek og Jean-Adrien Philippe. Allerede i 1844 gjorde firmaet sig bemærket på verdensudstillingen i Paris med det nøgleløse optræk og i 1899 udvikler de patent på evighedskalenderen. Berømt er lommeuret “Packard”, No. 198 023, skabt til den kendte bilfabrikant James Ward Packard i 1927 og ”Graves” No. 198 385, skabt til den amerikanske bankier Henry Graves Jr. i 1933, verdens mest komplicerede lommeur!

Fredrik Jürgensen: Dansk senempire lommeur af 18 kt. guld med kvarterrepetition, kasse med guillocheret og rillet mønster, hvid skive med arabertal og små sekunder, forgyldt værk med dobbelthjulsgang, signeret Fredrik Jürgensen Kiöbenhavn, støvkapsel af forgyldt metal signeret Fredrik Jürgensen Kiøbenhavn N. 4105, samt graveret "Træk op til höire" og "Echappement Duplex, gaaer under Optrækningen, med Secunder, 4re Steenhuller, Steenrulle og Compensateur for Varme og Kulde". Urkæde af guld monteret med optræksnøgle og to vedhæng af guld prydet med karneol. Tilhørende etui af rødt maroquin præget i guld med Frederik VIs kronede monogram samt datering 18. juni 1828. Solgt for et hammerslag på 50.000 kr.

Breguet. Hvis schweiziske Breguet har en særlig plads i vores kulturarv, skyldes det at dets grundlægger, Abraham-Louis Breguet (1747-1823), satte standarden som al finere urmageri siden er blevet bedømt efter. I dag fremstilles hos hans arvtagere stadig suveræn urkunst. Abraham-Louis’ design til lommeuret nr. 160 kaldet "Marie-Antoinette" betragtes endnu i dag som det 5. mest komplicerede lommeur i verden, skønt det oprindeligt blev bestilt i 1783. Men så var det også først færdigt i 1827. Breguet leverede i 1800-tallet lommeure til det russiske kejserhof og blev i 1900-tallet fusioneret med juvelérfirmaet Chaumet.

A.Lange & Sohne er blevet fremstillet i byen Glashütte i nærheden af Dresden i Tyskland siden1845 af Ferdinand Adolph Lange. Dengang særligt under protektion af det fyrstelige hof, som benyttede særlige udgaver af firmaets lommeure som gaver til udenlandske statsoverhoveder. Efter 2. verdenskrig lukkede værkstedet, men efter DDR-statens fald i 1990 genoptog Adolph Langes oldebarn, Walter Lange, fremstillingen af A. Lange & Sohne ure. Firmaet har udviklet over 27 tekniske patenter og opnåede i år 1900 verdensberømmelse efter at have udstillet på verdensudstillingen i Paris.

John Arnold & Son: Engelsk kronometer lommeur af delvist forgyldt sterlingsølv, hvid emaljeskive med romertal og små sekunder, guld spadevisere, nummereret 438, forgyldt værk med Z-balance. Inderste bagkasse med utydeligt mestermærke, London årsbogstav 1792-93. Solgt for et hammerslag på 62.000 kr.

Vacheron Constantin blev grundlagt af schweiziske Jean-Marc Vacheron i 1755, hvilket gør firmaet til verdens ældste, eksisterende og kontinuerligt virksomme urmærke. I 1819 indgik Vacheron kompagniskab med erhvervsmanden François Constantin. Vacheron Constantin har udviklet imponerende detaljerede urværker, lige fra lomme-chronometeret til usædvanligt smukt cloisonné emaljeret dekoration. I 1932 udviklede firmaet det første lommeur med 24 tidszoner der viste tiden i 31 af verdens hovedstæder. Kendte kunder er Kong Farouk af Egypten og skuespilleren Marlon Brando.

Audemars Piguet blev grundlagt i Schweiz i 1875 af Jules Louis Audemars (1851–1918) og Edward Auguste Piguet (1853–1919) og er endnu den dag i dag familieejet. Firmaet er bl.a. kendt for at have fremstillet armbåndsuret med evighedskalenderen – med skudår – samt lommeuret 1899 Universelle, der består af 1168 dele med tilsammen 21 funktioner. Med historikken som ballast udvikles og udvides firmaet kontinuerligt med nye tiltag. I 2014 vandt f.eks. det danske BIG konkurrencen om at udvide firmaets domicil med en kombineret værksteds- og museumsbygning.

Strömgren og Olsen: Astronomisk navigations lommeur af sølv med sidetryk, hvid skive med tre små skiver hhv. timer, sekunder og stjernetid, ydre 5-min. arabertal, signeret Patent, Strømgren og Olsen, No. 527. Kapsler nummereret 54329, bagkasse mærket A.H. Geneve for Alexandre Hüning. 1918-1920. Solgt for et hammerslag på 48.000 kr.

Vores tema auktion med lommeure finder sted online 6. - 26. juni

Der er Indleveringsfrist 17. maj

 


image
Onlinevurdering

Lommeure

Få en gratis og uforpligtende onlinevurdering


For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Frederik Plum Portrait

Frederik Plum

Frederik Plum

Vurderingssagkyndig / Armbåndsure / København